Ensembles

Chekhov trio

Het Chekhov Trio vindt inspiratie voor het spelen van kamermuziek - en in het bijzonder pianotrio – in het toneelspel: een voortdurende zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. Met deze communicatieve aanpak bereiken de Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Amerikaanse celliste Anna Litvinenko en de Belgische pianiste Fem Devos sinds 2016 het publiek.

Het ensemble won in 2018 de tweede prijs op de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel, en was finalist van de Ysaÿe International Music Competition in Luik in 2019. In 2021 selecteerde het Orlando Festival het Chekhov Trio voor een concerttournee met optredens op onder meer gevierde locaties als het Concertgebouw Amsterdam en Bozar Brussel. In december 2022 kwam de debuut-cd van het Chekhov Trio uit bij het label Etcetera Records, met werken van Chausson, MarGn en Bosmans.

Het Chekhov Trio profileert zich als een modern ensemble dat ook oren heeft naar de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. Masterclasses bij onder meer Henk Guittart, Osiris Trio, Shunske Sato, Shuann Chai en Sigiswald Kuijken hebben hieraan bijgedragen. Ook droeg deze interesse bij aan de keuze van het trio om hun eerste cd op te nemen op de rechtsnarige Chris Maene Chamber Music Grand, een moderne piano, waarvan de klank geïnspireerd is op het 19e eeuwse klankideaal.

Duo Emma Rhebergen en Michelle Chow

Het duo Emma Rhebergen & Michelle Chow komt voort uit hun jarenlange vriendschap en gezamenlijke liefde voor kamermuziek. Zij ontmoetten elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en vormen een viool-pianoduo sinds 2013.

Als duo voelen Emma en Michelle zich thuis in een breed repertoire, van Mozart tot Messiaen, waarbij zij steeds kiezen voor avontuurlijke programmeringen. Zij traden op tijdens concerten door heel Nederland en in Londen.

StringWood Ensemble

Het StringWood Ensemble is een ensemble van jonge getalenteerde musici, die graag hun liefde voor (klassieke) kamermuziek delen met een breed publiek, in theatrale concertprogramma's. Hun solistische kwaliteiten bundelen zij in gepassioneerd samenspel op Nederlandse en buitenlandse podia. Het ensemble is onder de naam Pieter’s Angels in 2008 ontstaan tijdens de tournee van het Atheneum Kamerorkest van de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag naar SanGago de Compostela. Klarinet, strijkkwartet en piano is de bezetting die over de jaren heen is ontstaan en die hen nog steeds de mogelijkheid biedt om een zeer gevarieerd repertoire kiezen, van duo tot sextet. Het StringWood Ensemble gaf concerten op uiteenlopende locaties en gelegenheden, van Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam tot aan huiskamer- en tuinconcerten. Ook nam het deel aan diverse festival, zoals het Grachtenfestival Amsterdam en het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. Van 2010 tot 2018 organiseerde het ensemble een jaarlijks mini festival op Terschelling. In maart 2020 en oktober 2021 vonden de eerste en tweede editie van het StringWood Fes.val plaats in Katwijk a/d Rijn. De musici van het Stringwood Ensemble zijn violistes Emma Rhebergen en Eva de Vries, altviolist Jurriaan Klapwijk, celliste Jobine Siekman, klarinettiste Denise van Leeuwen en t/m 2021 pianiste en actrice Valentina Tóth, en nu vaak aangevuld door verschillende pianisten en/of acteurs.

© 2019 Emma Rhebergen  |  webdesign Matthijs van der Moolen  |  fotografie Felix Quaedvlieg, Senén Fernández García & Foppe Schut