Ensembles

Chekhov trio

Het Chekhov trio heeft zijn roots in Maastricht, waar het trio in 2016 is opgericht in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en de Belgische pianiste Fem Devos vinden hun inspiratie voor het spelen van kamermuziek, en in het bijzonder pianotrio, in het toneelspel: een zoektocht naar karakters en interpretatie van de verschillende rollen in het ensemble. De naam voor hun pianotrio is daar ook uit voortgevloeid.

Het trio wordt gecoacht en geïnspireerd door Henk Guittart aan het Conservatorium Maastricht, en namen daarnaast ook deel aan masterclasses, tijdens het Conservatorium kamermuziekfestival in 2017 en tijdens het Orlando Festival 2018. Zo volgden ze les bij Rus quartet, Alexander Bonduryanski, Hardy Rittner, Peter Brunt, Nemtsov duo, Sigiswald Kuijken, Ilya Hoffman en Livia Sohn.

Concerten brachten het trio reeds naar podia in Amsterdam, Leiden, Maastricht, Heerlen, Tilburg, Roermond en Kerkrade. Ook waren zij te horen op nationale radio, in Avondconcert op Radio 4, tijdens het Orlando festival 2018.

In November 2018 won Chekhov trio de tweede prijs en speciale “KCB award” tijdens de Internationale Muziekwedstrijd Triomphe de l’Art in Brussel.

Duo Emma Rhebergen en Michelle Chow

Het duo Emma Rhebergen & Michelle Chow komt voort uit hun jarenlange vriendschap en gezamelijke liefde voor kamermuziek. Zij ontmoetten elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en vormen een viool-pianoduo sinds 2013. Zij volgen regelmatig lessen bij Michael Dussek en Yuzuko Horigome, en werden eerder als duo gecoacht door Ellen Corver, Hans Eijsackers en Sepp Grotenhuis.

Als duo ontwikkelen Emma en Michelle zich in een breed repertoire, waarbij zij steeds kiezen voor avontuurlijke programmeringen. Zij traden op tijdens concerten door heel Nederland en vielen oa. op om hun samenspel tijdens het Oskar Back vioolconcours in 2018.

Metis Quartet

Metis Quartet is opgericht in november 2015 en bestaat uit violistes Emma Rhebergen en Ana Termeulen, altvioliste Anna Meenderink en cellist Carlos Leal Cardín. De vier musici kennen elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het idee om samen te gaan spelen komt voort uit een gezamenlijke liefde voor kwartetspel en het strijkkwartetrepertoire. De musici delen een zelfde gevoel over muzikale interpretatie en zijn op zoek naar een gemeenschappelijk kwartetgeluid.

Metis Quartet trad onder meer op tijdens het Grachtenfestival Amsterdam en de Zeister Muziekdagen. Tijdens dit festival volgde het kwartet masterclasses bij o.a. leden van het Emerson Quartet, het Quartetto Quiroga, het Alban Berg Quartet en Alexander Pavlovsky. Verder volgden zij lessen bij Johannes Meissl, Lucia Swarts, Vera Beths en Liesbeth Steffens. Individueel hebben de leden prijzen gewonnen bij verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. In Maart 2016 stond Metis Quartet in de finale van de Grote Kamermuziekprijs in De Doelen, in Rotterdam.

Carlos en Anna spelen op een instrument dat zij in bruikleen hebben van het Nationaal MuziekinstrumentenFonds (NMF).

© 2019 Emma Rhebergen  |  webdesign Matthijs van der Moolen  |  fotografie Felix Quaedvlieg, Senén Fernández García & Foppe Schut