Biografie

De Nederlandse violiste Emma Rhebergen behaalde in juni 2018 haar Masterdiploma aan het conservatorium van Maastricht, in de klas van Yuzuko Horigome. Zij begon op vijfjarige leeftijd met vioollessen, werd op vijftienjarige leeftijd toegelaten tot de School voor Jong Talent aan het Koninkijk Conservatorium Den Haag, waar zij les had van Koosje van Haeringen, en volgde haar Bacheloropleiding aan hetzelfde instituut in de klas van Vera Beths, waar zij in 2016 met onderscheiding afstudeerde.

Naast het ontdekken en leren van het repertoire voor viool als solo instrument, heeft kamermuziek Emma’s speciale interesse. Zij speelt veel en graag in verschillende ensembles. Optredens brachten haar in zalen als Het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen in Rotterdam, Tivoli Vredenburg in Utrecht en op festivals als het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Het Grachtenfestival Amsterdam, de Zeister Muziekdagen en het Orlando festival. Ze is violiste in het Chekhov trio (pianotrio) en het Metis strijkkwartet. Ook vormt Emma een viool-piano duo met pianiste Michelle Chow.

Emma heeft verschillende (eerste) prijzen gewonnen op nationale competities, waaronder het Prinses Christina Concours en het Concours voor kamermuziekensembles van het Internationaal Kamermuziekfestival Hoorn. In 2016 was zij met haar strijkkwartet finaliste van het concours “de Grote Kamermuziekprijs” in Rotterdam en zij was tweemaal (2016 en 2018) halve finaliste van het Oskar Back vioolconcours in Nederland.

Al vanaf jonge leeftijd speelde Emma in verschillende (jeugd)orkesten, ook als aanvoerder en concertmeester. Meerdere malen maakte zij deel uit van het Nederlandse Nationaal Jeugdorkest (NJO), waarvan zij in winter en voorjaar 2015 concertmeester was. Tijdens de (na)zomer van 2013 was Emma onderdeel van het ensemble dat met Reinbert de Leeuw en Katja Herbers de Leeuws “Im Wunderschönen Monat Mai” uitvoerde.

Op dit moment maakt Emma deel uit van het strijkorkest Ciconia Consort uit Den Haag, waar zij regelmatig de tweede violen aanvoert. Emma was solistisch met orkest te horen in werken van Vivaldi, Bach, Mozart, Schumann, Weill en Shostakovich.

© 2019 Emma Rhebergen  |  webdesign Matthijs van der Moolen  |  fotografie Felix Quaedvlieg, Senén Fernández García & Foppe Schut