Biografie

Emma Rhebergen (Leiden, 20-11-1992) studeerde in juni 2016 met onderscheiding af voor haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths. Momenteel volgt zij de masteropleiding aan het Conservatorium van Maastricht en heeft zij les van Yuzuko Horigome.

Kamermuziek heeft Emma’s speciale interesse. Zij speelt veel en graag in verschillende ensembles. Zo speelde ze in 2010 met een strijkkwartet in het TV programma “Vrije Geluiden” en won ze in 2012 met haar trio een eerste prijs op het concours voor ensembles van het Kamermuziek Festival Hoorn. Ze is violiste in het Metis strijkkwartet en in haar vaste ensemble “Pieters Angels”. Ook vormt Emma een viool-piano duo met pianiste Michelle Chow.

Op het Prinses Christina Concours in 2012 won Emma met een vioolduo de eerste prijs in de finale in Rotterdam (regio West 1) en een eervolle vermelding in de nationale ronde. Tijdens het Nederlandse Vioolconcours Oskar Back in 2016 was Emma één van de zeven halvefinalisten en viel zij op met haar viool-dans duet “Danse des Ombres”, i.s.m. danseres Vera Goetzee, tijdens de vrije performance opdracht.

Al vanaf jonge leeftijd speelde Emma in verschillende (jeugd)orkesten, ook als aanvoerder en concertmeester. Meerdere malen maakte zij deel uit van het Nationaal Jeugdorkest, waarvan zij in winter en voorjaar 2015 concertmeester was. Tijdens de (na)zomer van 2013 was Emma onderdeel van het ensemble dat met Reinbert de Leeuw en Katja Herbers de Leeuws “Im Wunderschönen Monat Mai” uitvoerde.

Op dit moment maakt Emma deel uit van het in 2012 opgerichte Ciconia Consort uit Den Haag, waar zij regelmatig de tweede violen aanvoert.

Emma was eerder solistisch met orkest te horen in werken van Mozart, Shostakovich, Vivaldi en Bach.

Emma volgde lessen en masterclasses bij o.m. Anner Bijlsma, Stephan Picard, Petru Munteanu, Frederieke Saeijs, Theodora Geraedts en Peter Brunt, nam meerdere malen deel aan de “Internationale Meisterkurs für Streicher” in Kloster Schöntal, Duitsland en volgde masterclasses tijdens het Orlando festival in Kerkrade, “Music Alp” in Tignes, Frankrijk en de Zeister Muziekdagen.

Als viooldocente is Emma verbonden aan het Koninklijk Conservatorium, waar zij lesgeeft aan de (zeer) jonge talenten van Pi muziek voor kleuters en de School voor Jong Talent (Jong KC).

© 2014 Emma Rhebergen  |  webdesign Matthijs van der Moolen  |  fotografie Felix Quaedvlieg, Arthur Schoonenberg